Wat mooi is, moet mooi blijven!

 

Daarom geven wij u graag nog een aantal gebruiksadviezen om zo lang mogelijk van uw aankoop te genieten.


Impregneren is noodzakelijk om uw product water-, vet- en vuilafstotend te maken, zodat het geschikt is voor intensief gebruik. Al onze producten worden standaard geimpregneerd met een natuurlijk impregneermiddel dat voldoet aan de tegenwoordige milieuvoorwaardenOnze ervaring is dat dit minstens zo effectief is als chemische coatings, maar prettiger te verwerken en veel minder belastend voor het milieu. Daarnaast geeft het - in tegenstelling tot de chemische middelen - geen stankoverlast bij het aanbrengen en behoudt het beton zijn mooie uitstraling.

 

Ondanks de impregneerbehandeling adviseren wij u om op te passen met zure producten, zoals azijn en citroen. Ook theezakjes, koffieresten en olie kunnen vlekken veroorzaken. Gebruik altijd een snijplank of onderzetters. 

 

Indien er toch vlekken zijn ontstaan, verwijder deze dan zoveel mogelijk met een neutraal

schoonmaakmiddel en niet met agressieve schoonmaakmiddelen.

Hardnekkige vlekken kunt u voorzichtig met een schuursponsje verwijderen. Hierna brengt u ter plaatse opnieuw de gratis meegeleverde impregneer aan met een droge doek. 

 

Ook al is beton goed bestand tegen hitte, toch raden wij u aan om onderzetters te gebruiken. 

 

Voor producten welke u buitenshuis kunt gebruiken zoals tuinbankjes, buitenkeukenbladen en bloembakken heeft u de keuze om de beschermlaag niet door ons te laten aanbrengen waardoor het beton door vocht en vuil een natuurlijk verweerde uitstraling krijgt.   

 

De Groen betondesign
Tijdloos, trendy en oersterk!